ویروس‌های باستانی DNA؛ کلید پیش‌بینی سرعت پیری؟

ویروس‌های باستانی DNA؛ کلید پیش‌بینی سرعت پیری؟
علیرضا عبادی
1403-06-08 بازدید : 41
اشتراک گزاری

پژوهشگران در ویل کورنل مدیسین و ترو‌دی‌اگنستیک نشانگر‌های DNA مربوط به رترودها را شناسایی کرده‌اند که به عنوان ساعته‌ای اپی‌ژنتیک دقیق، سن بیولوژیکی را پیش‌بینی کرده و می‌توانند بر پیری تأثیر بگذارند. این مطالعه نشان می‌دهد که رترودها ممکن است اساساً در پیری نقش داشته باشند و می‌توانند اطلاعات جدیدی در مورد درمان‌های بیماری‌های مرتبط با سن فراهم کنند.

ویروس‌های باستانی DNA؛ کلید پیش‌بینی سرعت پیری؟

دانشمندان با استفاده از نشانگرهای DNA ویروس‌های باستانی، ساعته‌ای جدیدی به نام "Retro-Age" ساخته‌اند که سن بیولوژیکی را پیش‌بینی می‌کند و بینش‌های جدیدی در مورد پیری ارائه می‌دهد. این کشف می‌تواند به درمان‌های جدید جلوگیری از پیری منجر شود.

ساخت ساعت پیری بر اساس رترودها

پژوهشگران با استفاده از یک مدل یادگیری ماشین از TruDiagnostic به تحلیل داده‌های اپی‌ژنتیک از ۱۲,۶۷۰ نفر با سنین بین ۱۲ تا ۱۰۰ سال پرداخته و الگوهای متیلاسیون DNA مربوط به رترودها، به ویژه ویروس‌های درونی انسانی (HERV) و عناصر هسته‌ای پراکنده بلند (LINEs) را بررسی کردند. آنها با استفاده از این الگوها، ساعته‌ای ترکیبی به نام "Retro-Age" ساخته‌اند.

“اکنون با استفاده از Retro-Age، ما دیدگاه بیشتری نسبت به فرآیند پیری داریم و ابزاری قدرتمند برای پیش‌بینی سن بیولوژیکی داریم.” این را دکتر بیشوموا اندلوو، استاد برجسته پزشکی و ایمونولوژی در ویل کورنل مدیسین بیان کرد.

تأثیر عوامل محیطی بر ساعت پیری

پژوهشگران همچنین متوجه شدند که الگوهای متیلاسیون DNA فقط سن را پیش‌بینی نمی‌کنند بلکه به عوامل بیرونی همچون درمان‌های ضد ویروسی که توسط افراد مبتلا به HIV گرفته می‌شود نیز واکنش نشان می‌دهند. عفونت HIV فرآیند پیری اپی‌ژنتیک را تسریع می‌کند، در حالی که درمان‌های ضد ویروسی به نوعی ساعت را به عقب برمی‌گردانند.

“فعال شدن مجدد رترودهای خاص با افزایش سن افزایش می‌یابد، که ممکن است منجر به نشانه‌های بیولوژیکی پیری مانند التهاب، پیری سلولی و ناپایداری ژنومی شود.” این را دکتر مایکل کورلی، استاد ایمونولوژی پزشکی در ویل کورنل مدیسین بیان کرد.

نتیجه‌گیری

این تحقیق نشان می‌دهد که ساعت‌های رترود جنبه‌های ناشناخته‌ای از پیری بیولوژیکی را ثبت می‌کنند و ممکن است در آینده در درمان بیماری‌های مرتبط با پیری به کار رود. با نظارت بر فعالیت رترودها، می‌توان اثربخشی درمان‌های ضد پیری، نتایج سلامتی در جمعیت‌های مسن‌تر و تأثیر تغییرات سبک زندگی بر پیری بیولوژیکی را دنبال کرد.

دکترهای اندلوو و کورلی قصد دارند با هدف قرار دادن وضعیت‌های اپی‌ژنتیک رترودهای خاص در ژنوم انسان، درمان‌های جدیدی برای بیماری‌های مرتبط با سن بیابند. این رویکرد ممکن است در نهایت اثرات بیولوژیکی پیری را معکوس یا کاهش دهد و سلامت و طول عمر فرد را بهبود بخشد.

منبع:

Retro-age: A unique epigenetic biomarker of aging captured by DNA methylation states of retroelements

کامنت بزار

کامنت ها