رفتار شگفت‌انگیز RNA در سرما؛ کشفی نوین در مرزهای بیوشیمی

رفتار شگفت‌انگیز RNA در سرما؛ کشفی نوین در مرزهای بیوشیمی
امیر آقاوردی
1403-06-26 بازدید : 23
اشتراک گزاری

مطالعه‌ی تازه‌ای که در Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) منتشر شده است، نوعی بیوشیمی جدید برای عملکردهای RNA در دماهای پایین کشف کرده است. RNA، یکی از مولکول‌های حیاتی زیستی است که نقش مهمی در ژنتیک موجودات ایفا می‌کند و برای آغاز و تحول حیات ضروری است. با ساختاری شبیه به DNA، عملکردهای مختلفی دارد که به وسیلهٔ نحوهٔ تا خوردن آن مشخص می‌شود.

رفتار شگفت‌انگیز RNA در سرما؛ کشفی نوین در مرزهای بیوشیمی

تحولی جدید در بیوشیمی RNA در دمای سرد

RNA از اتصال مولکول‌های ریبوز (یک نوع قند) با گروه‌های فسفات و چهار نوع باز نیتروژنی (آدنین، گوانین، سیتوزین و اوراسیل) تشکیل می‌شود. تیم محققان با استفاده از تکنیک باز کردن مکانیکی RNA متوجه شدند که این مولکول در دماهای پایین روش‌های جدیدی برای تا خوردن پیدا می‌کند.

وابستگی دمایی چشم‌انداز انرژی آزاد RNA

مطالعه نشان می‌دهد که RNA در دماهای پایین دچار تغییراتی می‌شود که منجر به پیدایش ساختارهای جدید و فشرده‌تر می‌گردد. این تغییرات برای اولین بار توسط تیم به رهبری پروفسور فلیکس ری‌تور در دانشگاه بارسلونا کشف شدند. به نظر می‌رسد که مولکول‌های RNA در دماهای پایین به دلیل تعامل با آب و ریبوز، پایداری بیشتری دارند. این تعاملات ممکن است تغییراتی جدید در روند تکامل RNA ایجاد کرده باشند.

فراتر از نگاه سنتی به RNA

این کشف می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر بیوشیمی و ویژگی‌های بیولوژیکی RNA داشته باشد. با توجه به اینکه تعاملات جدید RNA می‌تواند نقش مهمی در شکل‌گیری زیستگاه‌های سرد و مناطق مثل قطب‌ها داشته باشد، ممکن است پایه‌ای برای بیوشیمی بدوی باشد که قبل از ایجاد RNA وجود داشته است.

این تلفیق تعاملات ریبوز-آب نشان‌دهنده نوعی بیوشیمی اولیه و ساده است که احتمالاً در محیط‌های سرد فضاهای گسترده بیرونی به وجود آمده‌اند و می‌تواند توضیحی برای آغاز حیات بر روی زمین باشد.

کامنت بزار

کامنت ها